Scroll images by bigoo.ws

Tuesday, January 03, 2006

Jual Bini Atau Jual Bangunan?...

"Apabila tiba konflik MAS yang kerugiannya boleh masuk guines book, maka adalah malaun yang bahalol lagi tololllll mencadangkan agar bangunan MAS dijual untuk menampung usaha membaik pulih MAS. Maka berkata CEO lama MAS bahawa bangunan tu nilai sentimental kerana dibuat tanpa menggunakan wang dari pinjaman bank.
Wah kaya sunguh MAS pada waktu tu sampai boleh buat bangunan ratusan juta menggunakan cash money. Aku respect MAS dan lembaga pengurusannya yang pada waktu itu berperdana menterikan seorang yang tak berapa kaya dibandingkan dengan mamak madet yang kemudiannya memasukkan tajudin ramli sebagai kroninya menerajui MAS.
Semenjak tajuddin menerajui MAS. MAS sentiasa rugi..kata orang kelantan...rugi sokmo.... Sebenarnya jangan kita semua tak faham, sebenarnya MAS tak rugi dari segi sebenarnya sebab orang naik kapal terbang macam tu lah jugak. Nak pergi haji kena naik kapalterbang jugak, mana boleh jalan kaki. tapi sebenarnya semenjak tajuddin kroni madet ambil alih MAS, maka banyaklah mulut-mulut yang sentiasa ternganga meminta habuan minta disuapkan. mulut mamak menteri kena suap, mulut anak bini menteri kena suap, mulut kroni menteri kena suap, manalah nak tahan MAS. Kena suap sana , kena suap sini..mulut depa pulak bukan boleh suap sikity-sikit. Semuanya menelan lebih hebat daripada naga. Tu yang MAS rugi tu...Rugi bukan kerana tak masuk duit, tapi rugi kerana ramai sangat dok kedarah duit.
Mai pulak pengurusan baru mas, menggantikan tajudiin yang dapat habuan bail out kerajaan, maka dia pulak belanja sakan, baik pulih pejabat ratusan ribu, beli lukisan berjuta-juta, dan macam-macam lagi,. Kalau tanya syarikat Shell pun rasa aku depa tak ubahsuai pejabat beratus ribu. Dan menikah pulak dengaq cerita dengan mat salleh england. semingu terbang pi england tiga kali nak bagi nafkah batin. Kan ke lebih elok bawak mai mat salleh tu ke sini dan boleh nafkah batin hari-hari. Mas taklah rugi sangat dan stamina pun tentu lebih sebab tak payah terbang lama. Letih ooi walaupun tidoq dalam penerbangan.
Sekarang MAS dah rugi..dan bagi aku daripada juai bangunan yang tak dak kena mengena dengan pengurusan sekarang lebih baiklah si laki mat salleh juai bininya. Ni dah kira darurat, kalau tanya umi hadari marshitah, tentu harus sebab menjualkan diri kerana tolong suami. Ibadat besar tu...."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home